Termejä aakkosjärjestyksessä

Agni   Ruuansulatuksen tuli, joka pilkkoo ruoan ja kiihdyttää ruoansulatusta. 

Ama   Yleinen termi epätäydellisen aineenvaihdunnan tuottamille kehosisäisille myrkyille. 

Charaka Samhita  Yksi varhaisimmista Ayurvedan perusteoksista. Sen kirjoitukset koottiin noin 5000 vuotta sitten, ja se käsittelee etupäässä sisätautioppia. 

Dosha   Ihminen koostuu kolmesta doshasta: Vata, Pitta ja Kapha. Dosha tarkoittaa kirjaimellisesti tahraa, "se joka voi helposti mennä epätasapainoon". Doshat ovat kaikkialla kehossa toimien jokaisessa solussa joka hetkellä.

Kapha    Yksi kolmesta doshasta. Muodostuu kahdesta elementistä: vedestä ja maasta. 

Panchakarma   Puhdistaa ruumiin, mielen ja tunteet. Pancha tarkoittaa "viittä" ja karma "tekoa" tai "toimenpidettä". Viisi perustoimenpidettä ovat: oksentaminen (vaman), ulostusaineet (virechan), peräruiskeet (basti), nenän kautta annettavat lääkkeet (nasya)  ja veren puhdistaminen (rakta moksha). 

Pitta    Yksi kolmesta doshasta. Muodostuu kahdesta elementistä: tulesta ja vedestä. 

Prakriti Ihmisen perusolemus, kehotyyppi. Kolmen doshan keskinäinen suhde, joka määrittää yksilöllisyyden, niin henkiset kuin fyysiset ominaisuudet. 

Prana  Elämänvoima

Vata    Yksi kolmesta doshasta. Muodostuu kahdesta elementistä: eetteristä ja ilmasta. 

Vedat  Intian muinaiset kirjoitukset ikuisesta viisaudesta. 

Vikriti  Yksilön hetkellinen, muuttuva terveydentila. Se on luettavissa doshien nykytilasta, ja se saattaa olla eri kuin doshien kehotyyppien mukainen tasapainotila eli prakriti.